fbpx

3 asiaa, joiden hallinta säästää omaa aikaasi ja lisää tehokasta työntekoa

Ajankäytön 3 kultaista sanaa:

Suunnittele
Priorisoi
Ole järjestelmällinen

Tee lista toimista, mitkä on tehtävä.
Ota viikko kerrallaan. --> Suunnittele.
Tarkastele listaa ja järjestele asiat tärkeysjärjestykseen: mitkä työt on tehtävä heti, mitkä voi odottaa tovin.
Sitten jaottelet tehtävät päiväkohtaisesti. Laita lista numerojärjestykseen, siinä järjestyksessä, mikä tehtävä on saatava ensin valmiiksi. --> Priorisoi.
Lähde tekemään listaa numerojärjestyksessä. --> Ole järjestelmällinen.

“Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty!” --Sanonta on todella hyvä, ja kannattaa vaikka kirjoittaa paperille ja kiinnittää paikkaan, mistä näet sen aina.

Kun suunnittelet, priorisoit ja olet järjestelmällinen -olet tehokkaampi ja säästät kullanarvoista aikaasi.
Puolihuolimattomasti tehtävästä toiseen hyppien, pahimmillaan kulutat aikaa miettien “mitäs olinkaan tekemässä ja mihin menossa ja mikä tämä paperi kädessäni onkaan.” Kiireessä tekee virheitä ja kauhuskenaario on, että teet virheen, millä on kauaskantoisia seurauksia. Tuhlaat aikaasi tekemällä työt uudelleen tai asiat jää kesken, kun olet pomppinut tehtävästä toiseen ja pahimmillaan jää kokonaan tekemättä, kun unohdat, mitä olit tekemässä.

Kun olet tehnyt listoja, päiväkohtaisia, viikkokohtaisia, kuukausikohtaisia ja miettinyt ehkä jopa vuosikohtaista suunnitelmaa, olet paljon varmempi, pidät ohjat käsissä helpommin.

Jos listat ovat pitkiä, omat kädet loppuu, aika ei yksinkertaisesti vuorokauden tunteja lisäämättä riitä --> Mieti mitkä palvelut voisit ulkoistaa. Onko jotain, mitä joku toinen voisi tehdä puolestasi.

Oma jaksaminen on se peruskivi, tukipuu yrityksessäsi. Jos sinä et jaksa, miten käy yrityksesi? Pidä huolta itsestäsi. Opettele rentoutumaan, ottamaan vapaa-aikaa ja erottamaan työaika omasta ajastasi. Tietysti, ymmärrän itsekin yrittäjänä -ja varsinkin kotitoimistossa työskennellessäni, että vapaa-aika sekoittuu todella helposti työaikaan. Mieti, miten voisit erottaa ne -laita koneet kiinni. Älä kurki työpuhelinta sekunnin välein. Kun poistut työpaikalta, suljet ajatuksistasikin sen oven -työasioiden miettiminen loppuu siihen samaan hetkeen, kun työpaikan ovi sulkeutuu takanasi.

Sinä jaksat, pystyt ja löydät yrittämisen ilon --kun opettelet ajankäytön ja viettämään myös vapaa-aikaa. Sinä pystyt ja osaat, olet huippu --saat kasvatettua yrityksen juuri siihen pisteeseen, mihin haluat!

Teenne -kun aika, ideat tai keinot on loppu
Elina Temonen
040 193 2872
elina@teenne.fi
--Ollaan yhteydessä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.